Гигант от Чехия дойде в Черно море, за да вдигне купата

 „Моряците” се събират за зимна подготовка днес в 13 часа
Гигантът от Чехия Войтех Шром си поставя много висока цел през първия си сезон с Черно море. Високият 192 см вратар, който подписа договор преди дни, е амбициран да вдигне купата на България. Шром разкрил пред близки, че досега не е печелил подобен трофей и затова искал да го направи за първи път.

32-02
Както е известно, на 1/4-финалите в турнира се очаква Черно море да се справи с аматьорския Литекс в Ловеч и при положение че жребият размине варненци на 1/2-финала с Лудогорец, шансовете им за финал стават съвсем реални.
Днес в 13 часа Шром ще се появи на „Тича”, за да започне зимна подготовка с Черно море. Същото ще направи и другото ново попълнение Борислав Балджийски. Възможно е на стадиона да дойдат и футболисти, които ще минат проби, а иначе Гонзо търси да привлече още един защитник, халф и евентуално нападател.
До 18 февруари отборът ще се подготвя в домашни условия, а след това заминава на двуседмичен лагер в Гърция, където ще изиграе пет контроли.
Междувременно Ивановден събра за пореден път големите легенди на Черно море Иван Василев и Божил Колев. Последният подари на своя кумец икона, която да закриля всички черноморци. Заедно с двамата, за успешна пролет на тима тостове вдигнаха също бившият нападател на „моряците” Марин Парушев, първият футболен президент в България Атанас Атанасов-Кеби, потомственият черноморец проф. д-р Ара Капрелян, екскметът на града Богдан Караденчев и шефът на фенклуб „Арсенал” за Варна д-р Стоил Пеев.