Геша: Наемът за „Тича” е скъп за нас, но вероятно ще го платим

 

Треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов-Геша намекна, че ще приемат и Лудогорец II на „Тича” в първия си мач от пролетния полусезон във Втора лига в края на февруари. Както е известно, балчиклии са лишени от домакинство за две срещи и първата от тях – срещу Созопол, я изиграха именно в храма на Черно море. Двубоят през ноември завърши 1:1.
„Единствената причина да не сме потвърдили още сега официално, че ще срещнем и Лудогорец II във Варна, е наемът на „Тича”. Той идва скъп за отбор с малък бюджет, като нашия, но от друга стана пък срещу Созопол ни подкрепиха и много фенове на Черно море. На трибуните освен тях имаше също други варненци, тъй като знаете, че в състава ни са много бивши кадри на Черно море и Спартак. Така че е по-вероятно да платим и за втори мач на „Тича”, отколкото да бием повече километри до друг град”, заяви за „Народно дело Седмицата” Геша.
Специалистът разкри още, че ще покани Черно море да изиграе контролен мач с тях в разговор с Емануел Луканов до дни. „По време на всяка подготовка играем с Черно море и това винаги е една от най-сериозните ни проверки. Надявам се, че традицията ще бъде спазена. Ние сме наблизо, така че „моряците” не ги чака дълго пътуване, нито ще правят големи разходи. Но където кажат, там сме готови да се срещнем. Мисля, че подобен спаринг ще е от полза и за Черно море с оглед качествата на нашия отбор”, заяви Геша.
Разбра се още, че варненският нападател Владислав Мирчев ще остане в Черноморец (Балчик) и напролет, ако през зимната пауза не заиграе за пореден път в чужбина. Както е известно, до този момент Владо е ритал в Беларус, Белгия, Казахстан и екзотични азиатски държави. През есента той стана голмайстор на Черноморец и има голяма заслуга за осмото място, на което зимува отборът.
„С Владо сме се разбрали. Ако до края на февруари получи оферта от чужбина, която го удовлетворява, няма да го спираме. В противен случай остава при нас”, заяви Георги Иванов.
Той разкри, че до този момент никой от отбора не е напуснал, а желанието му е да подсили състава с две-три опитни попълнения.
Черноморец започва зимна подготовка на 8 януари, тъй като от 22 януари до 2 февруари ще участва в традиционния турнир „Балчик къп”.