ГЕРБ-Варна засили нападките към Областния управител

Ако областният управител обжалва бюджета на Община Варна и съдът реши, че обжалването не е било основателно, ще изпратя сигнал до главния прокурор на РБ за умишлено саботиране на развитието на града. Това обяви адвокат Бранимир Балачев на пресконференция, предаде Морето.нет.

Целта на това саботиране на средствата за Варна в условията на най-тежка криза и без нито една отворена европейска програма за общините, е всъщност стартиране на предизборната кампания от страна на някои политици, коментира още Балачев.

„Освен натиск от страна на зам.-областния управител от ДБ, аз съзирам и дългата ръка и на други двама-Борислав Гуцанов от БСП и Костадин Костадинов от „Възраждане“. Техните общински съветници гласуваха против бюджета, което е доказателство, че двете партии продължават своята предизборна симбиоза от местните избори през 2019 г., когато се оказа,че на балотажа БСП има свой кандидат за кмет – Костадин Костадинов“, припомни Балачев.

Нека областният управител да си признае кой го притиска така, че с решенията си блокира парите на Варна, в резултат на което градът за първи път няма бюджет в средата на годината, призова го народният представител Красен Кралев.

Пълен абсурд и доказателство за огромен натиск, който се оказва върху службите, е да се издейства достъп до класифицирана информация на областния управител на Варна Благомир Коцев от страна на народни представители от Промяната. Това заяви на пресконференция на ГЕРБ/СДС – Варна депутатът Павел Христов, като цитира думите на народния представител от ПП Калоян Икономов, казани час по-рано пред медиите : „ Аз съм говорил с ръководството на съответните органи, достъп до класифицирана информация ще бъде даден на Благомир Коцев“. Представете си на какво са способни управляващите от Промяната, които действат така по висшите етажи на държавата и службите, коментира Христов. Скандалът с липсата на достъп до класифирана информация на областния управител на Варна лъсна след признанието на самия премиер в отговор на парламентарно питане . ГЕРБ/СДС – Варна излезе тогава с позиция, че е недопустимо в условията на война, която се води от три месеца до границата на България и на ЕС представителят на държавата, който ръководи Областния съвет за сигурност, да няма достъп до държавна и служебна информация.