Георги Иванов-Геша: Не съм развял байрака, футбол в Балчик трябва да има

 

Треньорът ще проведе последен разговор с кмета до дни

Мечо напуска, бъдещето на Валентин Йосков не е ясно

Варненският треньор на Черноморец (Балчик) Георги Иванов-Геша ще разговаря с кмета на града Николай Ангелов за бъдещето на отбора до дни. Това обяви самият той за „Народно дело Седмицата”.

„Нещата при нас напролет отиват към подобряване, но след дни планирам разговор с кмета за бъдещето. Той винаги е бил зад отбора и не вярвам да го изостави. Искам да чуя от него дали ще имаме условия за професионален футбол и през следващия сезон. На първо място стои въпросът за отбора, после аз ще реша какво да правя. Но не съм развял байрака. Пет години градихме нещо и не мисля, че кметът ще допусне се разруши. Имаме уверението му, че още този месец ще получим остатъка от заработените пари”, заяви Геша.

Той уточни, че на този етап само играещият му помощник Ахмет Хикмет е изявил желание да напусне, а бъдещето на кадрите на Черно море Валери Христов и Валентин Йосков не е ясно.

„Мечо се прибира в София, за да е по-близко до семейството си. Към Валери имаше интерес от Враца и Локомотив (Пд). Ако му се отвори възможност да играе в елита, няма да го спрем. На Вальо Йосков преотстъпването му изтича, както и договорът му с Черно море. Има интерес към него от два клуба в Първа лига, той сам ще преценява. Ако зависи от мен, бих искал да остане, защото се адаптира към отбора и е полезен”, допълни Георги Иванов.

Специалистът се изказа остро срещу решението на БФС новото първенство във Втора лига да започне заедно с това в Първа – на 12 юли.

„Вторият ешелон винаги е стартирал с две седмици по-късно. Нямам идея закъде бързат. Ако е вярно, че ще почнем на 12 юли, лятната ваканция ще е много малка – 10-15 дни. А един неотпочинал и невъзстановен организъм е по-податлив на контузии, болести и т.н.”, завърши Геша.

Суворово протяга ръце към първия си трофей

 

Суворово за пръв път достигна до финал за Купата на аматьорската футболна лига и може да вдигне първия си трофей в историята. Съперник на финала на суворовци ще е Балкан (Ботевград), като мачът най-вероятно ще е на 29 май във Велико Търново или Стара Загора.

На ½-финала Суворово спечели с 3:1 срещу победителя на Северозапад – ФК „Пещера“, от село Галата. Срещата се игра в Севлиево, като точни за успеха бяха Никола Василев – на два пъти, и Даниел Димитров.

Треньорите на победителите – Мартин Христов и Живко Бояджиев, изразиха задоволство от триумфа, който е бил постигнат при много трудни условия за игра.

„Теренът бе идеален за футбол, но условията за игра – трудни, заради странични фактори. Имаше хвърлени камъни и бомбички от трибуните, съдиите се уплашиха и ни спираха дори засади, когато наши футболисти бяха покривани с 3-4 метра. В крайна сметка логично спечелихме, защото бяхме по-добрият отбор. Искаме да поздравим момчетата, които правят впечатляващ сезон. До последно в третия ешелон затрудняваме професионалния Спартак, а сега ако вдигнем този трофей ще е прекрасно”, заявиха за „Народно дело” Христов и Бояджиев.

Изпълнителният директор Гавраил Гавраилов пък допълни: „Не желая да се връщам към случилото се в Севлиево. Шокиращо е, че през 2019 г. се допуска да бъде игран полуфинален мач за КАФЛ при застрашаващи здравето и живота на състезатели и длъжностни лица обстоятелства. Искам само да поздравя момчетата и треньорите за здравия разум и проявеното търпение, с което се справихме с това футболно извращение, което ни бе поднесено. До края на сезона приоритет ни е финалът за КАФЛ, до който заслужено достигнахме. Затова е възможно в оставащите срещи от първенството треньорският щаб да съхрани и запази някои от играчите ни за финала. За първенството допуснахме някои грешни стъпки и трудно ще опонираме на професионално подготвящия се „Спартак“, но пък ще изиграем оставащите мачове без напрежение, и, разбира се, във всеки един ще излизаме за победа, както винаги сме го правили.”