Георги Иванов-Геша: Не искам Балчик да бъде постоянна жертва в „Б“ група

Отборът ще се подсили с 5-6 попълнения на всички постове

Треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов-Геша разкри какви ще бъдат целите им в професионалния футбол от август. Както е известно, тимът се завърна предсрочно в „Б“ група след 5 години, след като четири кръга преди края на първенството в Североизточна „В“ група вече е недостижим на върха.
„В „Б“ група искам да не сме постоянна жертва като много други новаци. И не само да оцелеем във втория ешелон, но и да се стабилизираме в него“, каза за „Народно дело Седмицата“ Геша.
Варненският специалист допълни, че ще се подсилят с 5-6 добри попълнения за битките с професионалистите.
„Трябва да вдигнем конкуренцията, тъй като сега, вали, гърми, все един и същи хора играят. Но когато има битка за титулярно място, всеки ще е стимулиран за максимална изява във всяка тренировка и мач. Необходимо е също да тренираме по-добре, да подобрим структурата си. Изобщо в „Б“ група започва нов етап за клуба и трябва да сме подготвени във всяко едно отношение, за да отговорим на високите очаквания“, каза още Иванов.
До края на сезона освен купата за първото място в Североизточна „В“ група Балчик може да вдигне и втори трофей, ако на 18 май бие Несебър в турнира за купата на аматьорската лига.
Черноморец стигна до финала, след като разби Партизан (Червен бряг) с 4:1 в Дряново след попадения на Виктор Митев, Васил Тачев, Ивайло Лазаров и Ахмет Хикмет.

Поставят лампи на стадиона

30-02

Голяма е вероятността на обновения стадион в Балчик да бъде монтирано електрическо осветление още тази година. Това разкри за „Народно дело Седмицата“ Геша.
„Стълбовете са вдигнати, токът е прекаран. Остава само да се поставят лампите. Кога ще стане, това не е въпрос от моята компетенция, но съм убеден, че стадионът ще придобие завършен вид и всеки наш фен ще се чувства комфортно, когато гледа футбол от трибуните“, заяви Геша.
Последният уточни, че на този етап не се предвижда монтиране на нови пластмасови седалки, тъй като настоящите 3200 са достатъчни.
Треньорът разкри още, че кметът Николай Ангелов води преговори с фирми за финансово подпомагане на клуба в „Б“ група.
„Надявам се, че ще бъде подсигурен бюджетът, който сме планирали за новия сезон в професионалния футбол, и той ще ни осигури спокойствие. Радващо е, че в Балчик вече имат друго отношение към отбора. Преди смятаха футбола за излишен разход на града, но сега всички ни подкрепят – общинско ръководство, фенове, местен бизнес“, допълни Геша.

Кадри на варненския футбол са в основата на успехите

30-03

Кадри на варненския футбол са в основата на успехите на Черноморец (Балчик). Благодарение на техните изяви отборът записа уникалните 38 победи поред в Североизточна „В“ група, с които ще кандидатства за влизане в Книгата на Гинес, върна се по убедителен начин в професионалния футбол и се класира за финала в турнира за купата на аматьорската лига.
Сред основните изпълнители на Черноморец са Виктор Митев, който е юноша на Черно море, но е играл и за Спартак 1918, както и възпитаниците на школата на „моряците“ Георги Ставрев, Севдалин Стайков-Шрек, Петко Цанков, Николай Иванов и голмайстора Васил Тачев. Представителите на спартаклии в хегемона на Североизток са Беадир Беадиров, Генади Луго, Никола Арнаудов, Мирослав Начев, Станислав Желязков-Лъва, Валентин Веселинов, Ахмет Хикмет и Константинос Хавелес. От Добруджа пък в състава са Ивайло Лазаров и капитанът Явор Колев.
В спортно-техническия щаб също са свързани с футбола във Варна. Наставникът Георги Иванов е юноша на Спартак, играл е за кратко и в Черно море, а един от помощниците му – треньорът на вратарите Венелин Николов, е пазил на „моряците“. Неговият син Пламен Николов в момента е основен централен защитник на „Тича“.
Изпълнителният директор Емил Тодоров-Зелето е бивш нападател на Черно море в периода юни 2002-януари 2005.