В „черния петък“: Токов удар затъмни пълен с клиенти варненски мол

 

Акцията за масови намаления и отстъпки, известна като „черен петък“, този път ще се запомни във Варна с аварията, оставила на тъмно „Гранд мол“. Хиляди клиенти се видяха в чудо в петък надвечер, точно в момента, в който се очакваше най-голяма навалици в търговския център. Останали на тъмно и без ескалатори, много варненци заснеха необичайната ситуация и я споделиха с медиите.


Първите снимки дойдоха в редакцията ни около 17 часа. Последваха и видеокадри на хаотичното движение на клиентите, както и на последвалото скупчване пред входа на търговския център. „Черният петък се превърна в тъмен“, това беше един от най-честите коментари на очевидците, като повечето от тях приеха аварията с чувство на хумор.
„Около 17 ч. на 24.11. беше прекъснато подаването на електрическо захранване в търговския център. Аварийното осветление се е задействало. Оказано е съдействие от енергоразпределителното дружество „ЕнергоПро“. В 17:31 елзахранването в търговската част беше възстановено. Няма сигнали за паника и нарушения в търговските обекти. В комплекса се възстановява нормалната търговска дейност“, съобщиха от ръководството на Гранд мол малко след аварията в петък.


По-рано през деня, ситуацията не само там, но и в останалите големи търговски комплекси във Варна беше спокойна, особено на фона на ситуациите, които се случват в „черния петък“ в други краища на света, където съществува тази практика.
Нормална натовареност, липса на истерия и на изнервящи опашки – така можеше да се опише денят на ниските цени във Варна. Въпреки обявите за съществени намаления, на места стигащи до 70-80 %, пазаруването е почти като във всеки друг ден. Разбира се, една от причините е, че повечето магазини в моловете са обявили и продължения на намаленията в следващите дни. Факт е също, че много варненци се оказаха скептични и обявиха „черния петък“ за обикновен търговски трик, който не е кой знае колко полезен за потребителите.