В памет на известен варненец: Концерт и детски творби помагат на болни деца и възрастни

Голямо събитие очаква меломаните и всички, които иска да подпомогнат лечението на онкоболни деца във Варна. Благотворителен рок концерт „Flight“ на 24 февруари от 16.00 часа в Гранд Мол Варна ще събере на едно място варненски музиканти.
Събитието е в памет на Пламен Колесниченко в помощ на детското отделение по онкология и хематология при МБАЛ „Света Марина“- Варна.
Пламен работеше дълги години като главен експерт „Младежки дейности“ към Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Варна. Организираше и провеждаше много от най-важните младежки събития в града. Бе запален по идеята рок музиката във Варна да се развива и музикантите да имат възможност да показват творчеството си на голяма сцена, припомнят неговите близки и приятели.


Преди няколко години обаче Пламен изгуби битката с най-коварната болест – ракът.
Остави две малки деца, които днес вече са големи, но за пореден път ще изработят със собствените си ръце кутиите, в които ще се събират средства за болните от рак. Две поредни години тези средства бяха дарявани на Дома на онкоболните във Варна, Дом за възрастни хора, които не могат да разчитат на помощ от близките си в борбата с болестта. Тази година те отказаха да приемат сумата, която ще бъде събрана на концерта, с мотива, че се чувстват „егоисти“ и предложиха финансовата помощ да бъде пренасочена за онкоболните деца, тъй като те са бъдещето.
Идеята на организаторите е да продължат делото на Пламен Колесниченко, а именно рок музиката да излезе от капсулования си вариант. Дава се възможност на повече хора във Варна да разберат, че в рок клубовете се изпълняват и акустични творби.
В предстоящото издание на благотворителния акустичен рок концерт FLIGHT ще участват Йоанна и Александра Колесниченко, Дуо Вита Маре, Диян Коев, Лили и Бурназа, Мирослав Савов и Стефан Кудев.
Някои от съпричастните на каузата деца дори решиха да отрежат косите си и да ги дарят на тези свои връстници, които в момента се нуждаят от перуки, за да водят по-нормален живот.
Организаторите благодарят на всички спонсори, които се отзоваха и безрезервно подкрепиха идеята, на всички, които съдействаха за организацията и реализацията на концерта.