В месеца на екологията: Уникален розариум украси ДГ 35 “Детска радост” във Варна

45 рози, засадени в три кръга с различна символика, красят двора на варненската детска градина 35 „Детска радост“. Новият розариум е дело на възпитаниците, подпомогнати в начинанието от екипа на детското заведение и родителите. „Учим ежедневно децата да пазят природата и да се грижат за нея. През април – месецът на екологията, инициативите, които организираме, са посветени на 45-годишнината на нашата детска градина. Гордеем се с красивия розариум, дело на всички нас“, каза директорът на ДГ 35 „Детска радост“ Тина Боянова. 45-те рози оформят три кръга с различна символика. Най-вътрешният носи искреност и чистота и е от бели рози. Средният – с розови рози – е като розовите бузки на децата от весели игри, а най-външният е от червени рози – символ на здраве и сила.
Осъзнали силата на това, всички заедно да постигаме повече за доброто на децата ни, учители, родители и деца и тази година се включиха в пролетното освежаване на детската градина, както и в инициативата „Да спасим още едно дърво”.
В навечерието на Международния ден на Земята успяхме да спасим 21 дървета, като отново събрахме и предадохме стотици килограми хартия.
И не на последно място, през април надеждата за по-добър свят обедини съмишленици на ДГ 35 „Детска радост“ в най-човешката и прекрасна кампания – „Деца помагат на деца“- в помощ на децата от отделението „Онкология и хематология“ на МБАЛ „Св. Марина“.