В Малките терми: Любители и професионалисти съживяват историята на града

Първи по рода си спектакъл събира на една сцена любители и професионалисти от различни жанрове на 3 септември, събота, от 17 часа, в Малките римски терми на Варна (между Музея за история на Варна и пристанището).
Поводът е концерт под мотото „Варна – исторически и културен център през вековете“. С музика, танц, слово и образ, участниците ще представят културата на всеки етнос, намерил във Варна своя роден град. Представлението обединява различни направления във вярата и ценностите на варненци от стари времена до днес.

15 - Termi2
Музикално, танцово и изобразително изкуство на народите ще покажат насред самите разкопки Вяра Железова – мецосопран, Александра Данчева – поп и джаз, Звезделина Станчева – танц, Димка Димова – сопран, Виолета Гурнакова – сопран, Валентин Василев – флейта, Меги Ангелова – авторски песни, Музикална школа „Бялата флейта“, Иво Бонев – пиано, както и приложниците Златка Божилова, Николай Тихолов, Павлина Замфирова и Петромила Атанасова.
Идеята е да се докаже, че в новата епоха, която идва и за която всички говорят днес, вече не е важно дали човек е дипломиран в дадена област, защото творбите сами говорят за качествата на създателите си. От друга страна спектакълът доказва, че различните етноси и вярвания могат спокойно да се изявят на една сцена в името на общото развитие в културата, духовността и вярата. Събитието е подарък към публиката от участниците в проекта „Изследователи на антична Варна“ към фонд „Култура“ на Община Варна.