В Константиново си искат мостчето, общината отрича да го е имало

Мостът в началото на село Константиново, намиращ се до първата спирка, е напълно пропаднал, това алармираха жители на варненското село. Заради обилните валежи посред нощ реката е излязла от коритото си и е отнесла моста. В момента от него са останали счупени късове, паднали на дъното на дерето.
„Снощи към 23 и 30 ч. мостът вече беше пропаднал и в момента пътят не може да се използва. При абсолютно всеки дъжд нивото на водата се покачва и прелива, но обикновено залива моста. Това става, защото тръбите са стари, запушени, а и дерето не е изчистено от миналите валежи. Тази нощ явно съоръжението не издържа на количеството вода и пропадна“, разказват живеещите до моста.

4-5-konstantinovo1
Според тях до момента „Гражданска защита“ не е идвала на оглед, на място е била единствено кметицата на селото. Това, което съобщиха официално за случая, бе изказването на Купен Пашов, началник-отдел „Дейности по защита на населението“, а именно: „Проверки са извършени и в село Константиново след получен сигнал за съборен мост. Установено е, че това не отговаря на истината. В резултат на проливния дъжд водата е излязла извън коритото на дерето, около 1,30 ч. се е оттекла. Четирите моста са проверени и са проходими“.
За кои четири моста става въпрос не стана ясно, но този определено не е от проходимите, видя наш репортер на  място. Важно е да се подчертае, че жители на Константиново се събраха в началото на миналата седмица пред община Варна, готови за протест. Причината – пораженията по инфраструктура от предишния обилен валеж през месец май. Те още  не са възстановени, поради което константиновци са готови да излязат с плакати и мегафони под прозорците на кмета.