В Боил не връщат нито едно дете от залата

Клубът стана за трети път отбор №1 на България по кикбокс

В най-успешния клуб по кикбокс в България за 2015 година – варненския Боил, не са върнали нито едно дете от залата.
„Няма случай, когато родител да доведе дете и ние да го върнем от залата веднага или след време по наша преценка. Развиваме социална дейност и искаме да помагаме на варненските деца да укрепват физически, да изграждат твърди характери и стабилна психика“, заяви за „Народно дело Седмицата“ главният треньор на клуба Красимир Кирилов.
В момента той и още четирима специалисти водят занимания с над 120 състезатели. Най-малкият от тях е на 4 години.

30-01
„Докато децата станат на 13 години, работим с тях за гъвкавост и координация на движенията. После започват да се учат на техники и удари“, допълни Кирилов. Последният разкри и основните цели на клуба: „Гоним високо спортно майсторство и масовизиране на кикбокса като спорт. Стремим се също нашите възпитаници да придобиват увереност в силите и да са дисциплинирани.“
Колко добре се справят в Боил, се видя за пореден път преди дни, когато клубът бе избран за №1 у в България по кикбокс на ринг за 2015 година. Това се случва за трети път след 2009 и 2013 година.
През спортно–състезателната 2015-а „Боил“ спечели 83 медала от държавни първенства, от които 40 златни, 20 сребърни и 14 бронзови.
Боил е два пъти носител на Отборната купа в държавни турнири – на лоукик в „Шуменска крепост“, и на фулконтакт в Пловдив.
Радослав Костов взе златни медали и в петте държавни турнира. Стана също и европейски шампион на лоукик за кадети в Сан Себастиян. Върхът на Стария континент в същата възраст бе покорен и от Кристиян Йорданов на киклайт. Двамата таланти учат в Спортно училище „Георги Бенковски“. Радо е в XI клас, а Кристиян – в X. Христо Христов пък е балкански шампион на лоукик.

Клубът е спечелил 35 медала от световни и европейски първенства

30-02

СКБИ „Боил“ има картотекирани 53 състезатели за 2015 година в БККБМТ, които участват във всички спортни мероприятия от държавния календар, организирани от Българската конфедерация по кикбокс и муайтай, и международни прояви.
Клубът разполага с 4 модерно оборудвани спортни зали за тренировки по кикбокс и муайтай. От създаването си през 2005 година до момента „Боил“ е спечелил 35 медали от световни и европейски първенства, от които 11 златни, 7 сребърни и 17 бронзови медала, както и 10 отличия от балкански първенства.
През 2015 година ”Боил“ има спечелени 83 медала от държавни първенства, от който 40 златни, 20 сребърни и 14 бронзови.
Треньори в клуба са Красимир Кирилов-главен, Владимир Вълев-Питбула, Светослав Малешков, Александър Стоилов и Христо Христов. Петимата водят занимания със състезателите в 4 зали – 2 в Технически университет Варна и по една до покритата лекоатлетическа писта и в кв. “Аспарухово“.

Тандемът Краси Кирилов-Питбула е в основата на спортната слава

30-03

30-04

Безспорно с най-голяма заслуга за спортната слава на „Боил“ са главният треньор Красимир Кирилов и Владимир Вълев-Питбула. Кирилов е избиран за най-добър треньор на на СУ ”Георги Бенковски” през 2014 и 2015 г. Ставал е също треньор на годината в неолимпийските спортове на Варна за 2014-та. През ноември 2012-а и октомври 2013-а е определян за най-добър треньор на Варна за месеца.
Питбула е трикратен световен и европейски шампион по кикбокс, като пет от титлите му са под ръководството на Кирилов.
30-годишният Вълев обаче не смята повече да участва на големи форуми. Питбула ще продължи да се появява на ринга само в професионални галавечери. Първата му изяви за тази година е на 27 май в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. В шоуто „Боил“ ще бъде представен също от Богдан Шумаров и европейския шампион за кадети Радослав Костов.