Вярвайте в доброто! Бог да пази кметовете на Варна, тъстовете, лелите, стринките им…

Мартин Марков

Нова Година е и е време за пожелания.
Пожелавам, на първо място, да станем по-добри, по-позитивни и да кажем „Не” на негативизма.
Бог да пази това управление на Варна – общинските съветници, областни управители, кметове, и всичките им тъстове, стринки, лели, вуйчовци, секретарки, пиарки и други части от семействата им, които активно участват в усвояването на парите ни.
Искам да кажа на всички хейтъри, че много ме дразните, като постоянно гледате някакви негативни неща там, дреболии, за да злепоставяте добродетелните ни управляващи.
Мислете за ръководителите на града ни като за обикновени хора като вас, мислете за семействата им, които трябва да изхранват.
Казвате, че имало 50 % спад на раждаемостта във Варна от 2008 г. насам заради постоянното влошаване на икономиката, като последната година сривът е рекорден! С 1000 бебета по-малко се родили тази година в сравнение с миналата. Казвате, че хората не чувствали сигурност в този град и затова не смеели да създават семейства. Абе, айде стига сте се лигавили. Какво общо имат управляващите?! В Сомалия да не е по-добра икономиката, а хората раждат ли, раждат. А в Сомалия даже велоалеи нямат. Та, хейтъри, ако не ви харесва, идете в Африка.
Казвате, че вдигнал кметът данъците, пък бил обещал да не ги пипа, преди да го изберете. Стига хленчене, всеки послъгва малко преди избори. То е ясно, че ще ги вдига. Къде сте чули да падат данъците?! Да, в Румъния ги смъкнаха, но там е друго. Все пак вкараха и неколцина министри и кметове в затвора, но ние такова нещо не искаме да се случва на нашите управляващи, защото вярваме в доброто и сме позитивни. Все пак мислим и за семействата им. Какво ще правят техните лели, вуйчовци, тъстове и т.н., ако не дай боже натръшкаме в арестите половината управление на града?! Толкова гърла хранят. Направо ще докараме управляващата каста до хуманитарна криза и ще вземат да бягат като бежанци към терминал 2. А ние това не искаме да се случва, защото ще бъдем добри вече!
Казват хейтърите, че много се крадяло във Варна и затова нищо не ставало. Казват даже, че ГЕРБ и сателитните им групировки контролират всеки лев в града! Даже смеят да твърдят, че милионите за ремонти ще ни излязат през носа, защото са некачествени и вече Европа готви огромни санкции за Варна, които пак вие ще плащате.
Пак черногледство! Как исках да го кажа пак: „Важното е, че нещо се прави.” Да, това е железният девиз на позитивното мислене. Няма как да се обори. Наистина нещо се прави във Варна – краде се… пардон, грешка, кове се бъдещето на нашия европейски град.
И какви са тези приказки за крадене изобщо, които ви се промъкват в главите? Това са инвестиции! Вижте как ремонтът на Спортна зала от 5 милиона скочи на 12. Да не си помислите, че става въпрос за грешни сметки и некадърност. Напротив, това показва желанието на управляващите да наливат повече и повече пари в града ни.
Казвате, че цената на това, което се прави, е огромна и може да докара Варна до фалит. Казвате, че няма друго управление на града, което за една година да е натрупало на гърба на варненци 40 милиона заем и да е разпродало толкова много общински имоти на тоз, на оня.
Уфффф… Какво са за вас 40 милиона заем?! По 160 лева на човек се пада, и за какво са ви тези общински имоти. И без това няма вие да живеете в тях. Мислете позитивно, мислете за семействата на управляващите. Нали все пак тези пари ще влязат във варненската икономика, в местни фирми, и парите ще се завъртят по обръчите и пак ще отидат там, където трябва… в нечий джоб. Е, няма да е във вашия и сигурно затова се дразните малко, но все пак трябва да сме позитивни, и стига с тази завист, уважаеми хейтъри.
Бъдете добри, плащайте си данъците и вярвайте в доброто.
Вярвайте, че този град е в добри ръце…
Вярвайте в невъзможното…