Въпрос с повишена трудност: Къде е мястото за ховърбордите – на платното, на тротоара или на велоалеята?

Ховърбордът е мода, която изглежда ще се задържи дълго време. Това превозно средство изглежда по-удачен вариант от предхождащия го сегуей, на който някои градове (като чешката столица Прага например) наложиха забрана.
Гледката на варненски ученик, който се придвижва с ховърборд по уличното платно, на която се натъкна репортер на „Народно дело Седмицата“ миналите дни, поражда няколко въпроса. Първият от тях е трябва ли на децата да се позволява да се придвижват по този начин до училище? Разбира се, този отговор го оставяме най-вече на родителите, които единствени мога да разрешават или забраняват такива неща.
Вторият въпрос обаче опира до създаването на правила. Кое е правилното място за движение с ховърборд? Очевидно не е уличното платно, което колите и мотоциклетите правят твърде опасно, особено за децата. Вероятните отговори са два – по велоалея или по плочките, заедно  с останалите пешеходци. Кой обаче е верният? Засега отговор няма, поне не и официален, който да бъде записан в някакъв правилник или наредба. Съвсем отделен въпрос е, че  тротоарите на Варна са препълнени с паркирали автомобили и не само за каращите екзотични превозни средства, а и за обикновените пешеходци понякога единствената възможност е да се движат на пътя на колите.