Възрастна жена почина, след като автобус мина през крака ѝ

 

82-годишна жена почина в болница, след като кракът ѝ беше премазан от автобус от градския транспорт във Варна. От полицията съобщиха, че пострадалата веднага е закарана в болницата, но в крайна сметка лекарите са се оказали безсилни да ѝ помогнат.
Изпълнителният директор на общинския превозвач „Градски транспорт“ Злати Златев изнесе пред медиите подробности за случая. Той съобщи, че новината за смъртта на възрастната жена е предизвикала шок у водача на превозното средство. Той е излязъл в болнични и за известно време ръководството на общинската фирма „Градски транспорт “ – Варна, не е успяло да се свърже с него.
По думите на Златев, жената е била пътничка в автобуса, който премаза краката ѝ. Преди инцидента тя слязла от задната врата, но не е ясно точно как е настъпил самият инцидент. По-късно жената е починала в болницата от сепсис.
Водачът на автобуса е 37-годишен, работи в „Градски транспорт“ от две години, а преди това е упражнявал същата професия в друга фирма. Злати Златев съобщи, че в момента шофьорът е в отпуск по болест заради шока от фаталния завършек на пътния инцидент.
Пробата за алкохол и наркотици на водача е отрицателна, освен това всеки ден в „Градски транспорт“ се правят проверки на водачите за употребата на тези субстанции, съобщи изпълнителният директор на общинския превозвач във Варна.