Възмутена варненка пита: Как да сме вярващи, като и на свещениците не им пука за храма?!

 

Наша читателка ни изпрати снимки, на които ясно се вижда окаяното състояние на оградата на един от храмовете във Варна – църквата „Св. Димитър“ в район „Владислав Варненчик“.
Порутената ограда е само първият от проблемите, които варненката, подписала се с псевдонима „Една гражданка“, смята да сподели с медиите. Тя смята дори да направи поредица, която да нарече „Безобразията във Варна“.

 
За конкретната ситуация тя написа следното:
„Аз съм вярваща православна християнка и сърцето ми се къса при вида на нашите храмове, или поне на някои от тях. И държавата, и Общината, и кой ли не инвестират в строежа на нови църкви, а съществуващите такива масово се управляват от безхаберници. Не е нормално храм, намиращ се в един от най-големите квартали на Варна, а именно „Владиславово“, да посреща своите миряни със срутени огради и мрачни „довари“. Това е ограда не на църква, а на сметище!!! Българският народ бил безверен, твърдят някои лаици. Как да си вярващ като визията е такава, че и на свещенослужителите не им пука дали си православен или не?! Дано някой се замисли по този въпрос!“