Военната Диета за Отслабване– Опасна или Полезна за Здравето през 2020 г.?

Свикнали сме да следваме модата, независимо, дали е за дрехите, които носим, за прическите, които оформяме, и филмите, които гледаме. Това важи за абсолютно всеки човек. Изключенията са повече от редки. Всеки път, когато чуем, че дадена звезда спазва тази или онази диета за отслабване, ние също преминаваме на тях. Една от най-популярните за 2020 г. е т. нар. „военна диета“.

Името и не е случайно. Твърди се, че е разработена за американската армия с цел да помогне на войниците бързо да влязат във форма преди специализирана мисия. Дотук добре. Но не бива даа забравяме, че прекомерно скоростно постигнатите резултати могат да бъдат изгубени със същата скорост. Докато премигнете и излишните килограми отново ще са се настанили удобно по корема, дупето и бедрата ви.

Място за притеснения няма. Просто се научете да се храните балансирано всеки ден, без да се лишавате от любимите си изкушения. Но и без да ги ядете в неограничени количества. Спортувайте редовно. Съвременният пазар също разполага с достатъчно голям набор от изцяло натурални средства, които да ви помогнат да постигнете мечтаната фигура и тегло. Повечето от тях имат изцяло натурален състав, като филмираните капсули с 3-степенно действие ReduSlim.

Какво точно е военната диета? Колко време продължава? Кои са позволените храни? Ще ми помогне ли трайно да вляза във форма? Полезна или опасна е за цялостното здраве и благосъстояние на тялото? Наистина ли е разработена за американската армия?

Научете отговорите на всички тези въпроси, изчитайки следната статия за военната диета докрай!

Какво Е Военната Диета?

В момента, военната диета е една от най-популярните в света. Създателите и твърдят, че ви помага да отслабнете бързо с до 10 килограма за една седмица.Но дали тази диета работи полезно и безопасно и е нещо, което трябва да опитате? Тя включва 3-дневен хранителен план, последван от 4 почивни дни, а седмичният цикъл се повтаря отново и отново, докато достигнете целта си

Привържениците на военната диета твърдят, че тя е проектирана от специалисти по хранене в американските военни. Нейната основна цел е бързо да вкара войниците в най-добра форма.Истината, обаче, е, че диетата не е свързана с нито една военна или правителствена институция. Можете да я срещнете и под няколко други имена, включително флотската диета, армейската диета и дори диетата със сладолед. Науката е напреднала до такава степен, че да и помогне да се вталим, извайвайки мечтания силует и без нуждата от „спартански“ усилия. Онлайн пазарът е пълен с различни изцяло естествени предложения, на които можем да разчитаме.

Точният начин на спазване на военната диета е:

  • Разделена е на 2 фази за 7-дневен период.
  • Първите 3 дни трябва да спазвате определен нискокалоричен план за хранене за закуска, обяд и вечеря.
  • Няма закуски и междинни хранения.
  • Общият прием на калории по време на тази фаза е приблизително 1100 калории на ден, който е далеч под допустимия минимум.
  • През останалите 4 дни от седмицата също следва да ядете здравословно и да продължавате да поддържате ниския си прием на калории.

Какъв е 3-Дневният Хранителен План на Военната Диета?

Както вече споменахме, армейският хранителен режим изисква придържането към крайно нискокалоричен режим на хранене. Но само през първите 3 дни. Следва постепенно връщане към нормалният балансиран режим. Но малкият брой калории може да ви накара да се чувствате физически отпаднали. Не е препоръчително да го спазвате, ако не сте имали предишен сблъсък със строги диети.

Примерното 3-дневно меню на военната диета изглежда така:

Ден 1 – около 1,400 калории.

Закуска:

Филийка-тост с 2 с. л. фъстъчено или кокосово масло;

1/2 грейпфрут;

Чаша кафе или чай (по желание);

Обяд:

Филийка-тост с консерва риба тон в зехтин.

Чаша кафе или чай (по желание).

Вечеря:

85 гр. бяло или червено месо със 100 гр. зелен фасул;

1 малка ябълка;

1/2 банан;

1 чаша ванилов сладолед.

Ден 2 – около 1,200 калории.

Закуска:

Филийка-тост и 1 твърдо сварено яйце;

1/2 банан;

Чаша кафе или чай (по желание);

Обяд:

1 твърдо сварено яйце;

Чаша извара;

5 солени бисквити;

Чаша кафе или чай (по желание);

Вечеря:

Сандвич с телешко месо и ръжен хляб;

1/2 чаша моркови и половин чаша броколи;

1/2 банан;

1/2 чаша ванилов сладолед;

Ден 3 – около 1,100 калории.

Закуска:

Филийка със 70 гр. сирене чедър;

5 солени бисквити;

1 малка ябълка;

Чаша кафе или чай (по желание);

Обяд:

Филийка-тост;

1 яйце;

Чаша кафе или чай (по желание);

Вечеря:

Консерва риба тон със зехтин;

1/2 банан;

1 чаша ванилов сладолед;

Nota Bene! Чувствайте се свободни да пиете толкова кафе или чай, колкото искате, стига да не добавяте захар или сметана. Пийте и много вода.През останалите 4 дни са разрешени закуските и няма ограничения върху приеманите хранителни групи. Въпреки това се насърчавате да ограничите размера на порциите и да поддържате общия прием на калории под 1,500 на ден.

Има и По-Приятни Начини за Влизане във Форма от Военната Диета!

Към момента нямаме ясни и точни данни, че военната диета помага за активното и трайно вталяване. Дори и да ви помогне да постигнете желаното тегло, то това ще е след спартански усилия и може да представлява риск за благосъстоянието ви. Има и по-безопасни начини да постигнете желаната фигура и обиколка на талията.