Водна авария отнесе цяла градинка, стои така с месеци

Читател сигнализира на редакционната ни поща, че преди време авария и последвал я ремонт са причината да изчезне цяла градинка във варненския квартал „Аспарухово“.

7 - Gradinka 2
„Преди няколко месеца (в края на миналата година) възникна авария буквално пред входа на ул. „Моряшка“ №27. Дежурните екипи на ВиК – Варна, реагираха за моя радост бързо и отстраниха аварията. Това обаче, което възмущава всички в района, е положението, в което оставиха градинката пред самия вход, която моите съседи дълги години поддържаха самостоятелно със свои средства. На това място имаше изградени алеи, масивни пейки, оградка и доста засадени цветя и храсти. След аварията градинката бе оставена в отвратителен вид и всичко бе като разкопана нива.
Последваха доста снегове и дъждове и ситуацията стана още по-зле. Говорих лично с диспечърите, последва разговор с отговорника за район „Аспарухово“ и дори със секретарката на управителя на ВиК – Варна, която се оказа, че отговаря за връзката с фирмата. Г-жата/Г-цата лично пое ангажимент, че в най-скоро време от фирмата ще изпратят човек, за да направи проверка на място и ще се възстанови градинката (ако имало нещо за възстановяване!). Почти половин година по-късно градинката си е същата като ден след аварията, а дори продължават да стоят обезопасителните сини ленти на дружеството.
Всичко това страшно много контрастира с иначе изцяло обновената детска площадка пред блока. Явно от ВиК – Варна, не смятат, че техните „работодатели“ реално (защото е 50% общинско и 50% държавно) не заслужават честно и добро поведение“, коментира варненецът.