Владимир Михалчев: Не познавам новия борд, отстранен съм, докато съм в отпуск

Прокуристът на общинската фирма „Пазари“ Владимир Михалчев е отстранен от поста си, без да е уведомен лично за това и без дори да се е срещал с назначения от общинския съвет в града нов борд на дружеството. Това научи „Народно дело Седмицата“ от разговор с него, след като търговци и служители на варненските пазари се вдигнаха на протест срещу уволнението му. Михалчев призна, че научава какво се случва в дружеството от медиите. Той добави, че не познава никого от новия съвет на директорите.
„Научих, че съм отстранен, докато съм в отпуск и дори не съм във Варна. По-добре щеше да се срещнем с новия борд и да ми го съобщят лично. Но, разбира се, ако чисто политически не съм удобен, те имат право да ме освободят от поста. Ако бяхме разговаряли предварително и те бяха изразили такова желание, можеше и сам да подам оставка. Така обаче се създава впечатление, че се извършва нещо като преврат в най-голямата общинска фирма във Варна“, каза досегашният прокурист на „Пазари“.
Михалчев допълни, че от ескалацията на напрежението във фирмата с него са се свързали няколко общински съветници от различни политически партии, които явно не знаят нищо за действията на борда на фирмата и искат на научат подробности. Отстраненият прокурист се въздържа от коментар за бъдещото развитие на ситуацията в общинската фирма.
На въпрос на „Петел“ дали би се върнал на поста си, ако бордът на „Пазари“ промени виждането си за неговото освобождаване, той отговори така: „Всичко е възможно. Всичко може да стане с решение на съвета на директорите. Но първо трябва да се запозная с тези хора, да видим дали можем да работим като екип. Аз съм работил с различни бордове като прокурист на дружеството в последните 8 години. Важното е преди всичко дали бихме могли да работим заедно.“
Владимир Михалчев каза също, че доколкото знае, след неговото отстраняване няма посочен наследник на поста му. По негова информация, идеята е управлението на фирмата да бъде променено и тя изобщо да няма прокурист.