Владимир Вълев: Максим е корав и удря тежко, но и аз няма да го галя в Москва

Питбула иска да приключи спора за световната титла по кикбокс при професионалистите преди последния рунд

Владимир Вълев-Питбула е надъхан да смачка Максим Колпак и да вземе първата си световната титла при професионалистите – тази на WAKO PRO, най-голямата световна организация по кикбокс.
Варненецът е без загуба през последните 5 години на професионалния ринг и логично е претендент за най-престижното отличие по кикбокс в стил К-1.
„Максим е украинец от Крим, но се бие за Русия. Силен е физически и корав. Удря тежко. Аз обаче няма да го галя. Целта ми е да приключа спора преди последния рунд“, каза за „Народно дело Седмицата“ Питбула.
Зрелищният сблъсък е на 25 ноември в Москва по правилата на К-1 в 5-рундов мач по 3 минути в категория 71, 800 кг.
Колпак е на 26 години, висок 173 см, и до момента се е наложил като един от най-твърдите и издръжливи бойци в професионалните си срещи, последната от които е спечелил с КО.
Питбула е известен с агресивната си игра, сила на духа и отлична издръжливост. Той има шести титли от големи първенства при аматьорите – европейска и световна във фулконтакт, и две европейски и две световни в К-1. Обявен е за боец №1 на планетата през 2013 година.
На профиринга трупа победа след победа и е готов да пречупи опонента си от Русия. Досега обаче Владо не е успял да покори световния връх при професионалистите в К-1, въпреки че е спорил три пъти за титли на различни асоциации.
„Първият ми финал в Атина през 2004 година завърши наравно по точки и гъркът запази титлата си. През 2005-а изгубих от украинец с 1:2 точки в Унгария. Мачът бе мой, но съперникът и треньорът му бяха организатори и съдиите им помогнаха. В края на същата година отстъпих и пред французин от марокански произход във Франция. Изкара ми въздуха, но аз не бях добре подготвен, тъй като поканата дойде късно и тренирах само три дни“, връща се назад във времето Питбула.
Подготовката на Владимир Вълев протича в „DREAM VARNA” с личен треньор Добромир Иванов, който е режисирал сложна тренировъчна схема. Ако Питбула вземе титлата на WAKO PRO, ще я защити пред родна публика във веригата PRO FIGHT.
Владо и треньорът му пристигат в Москва на 21 ноември. „Ще имам три дни за тренировки, в които ще наблегна основно на стречинг. За мен е най-важно да съм в оптимална физическа форма за двубоя. Другото зависи от мен. Иначе с теглото всичко е наред. Трябва да сваля само 1,5 кг, което не е проблем“, завърши Питбула.