Вицеадмирал Шарл-Анри дьо Ше посети щаба на ВМС и ВВМУ

 

Миналата седмица пред щаба на ВМС се проведе официална военна церемония по посрещането на вицеадмирал Шарл-Анри дьо Ше – командир на френските Военноморски сили в Средиземноморската зона, от командира на ВМС контраадмирал Митко Петев.
Военната делегация посети Адмиралтейството, където пред госта и придружаващите го лица беше изнесен брифинг за запознаване със структурата, задачите, мисията и развитието на ВМС. По време на проведената дискусия бяха обсъдени въпроси от двустранен интерес.
Контраадмирал Митко Петев връчи почетен плакет на Военноморските сили на Р България на в.адм. Шарл-Анри дьо Ше, който също удостои с почетен плакет на Френските Военноморски сили контраадмирал Митко Петев.
„Френският военноморски флот е изключително активен прилагайки общата политика, както на НАТО така и на ЕС. Така че нашите взаимоотношения надхвърлят единствено националното измерение имат и международно значение в контекста на колективната сигурност“, отбеляза контраадмирал Петев.
„Аз съм тук, представлявайки френските военноморски сили и имам възможността да представя нашите добри взаимоотношения с българските Военноморски сили. И най-добрият начин да поддържаме нашите двустранни взаимоотношения е, като се срещаме и за това благодаря на контраадмирал Митко Петев за предоставената възможност“, заяви вицеадмирал Шарл-Анри дьо Ше. Програмата на визитата включваше и посещение на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и запознаване на вицеадмирал Дьо Ше с учебната база на училището.