Вече година и половина: 15 семейства от варненско село страдат без вода

Жители на село Брестак, общ. Вълчи дол, Варненска област, се обърнаха към редакцията ни, защото се чувстват безпомощни да се справят с безводието, което ги мъчи от година и половина.
По разказ на жена, която е от 15-те семейства, които всекидневно са с този проблем, преди подаването на вода в този район на селото е било нормално. По неясна причина обаче, от година и половина или чешмите им остават сухи по цял ден, или струята се стича съвсем слабо и на практика не може да се използва почти за нищо.
За този период те многократно са се обръщали към кмета, към община Вълчи дол и към ВиК – Варна. „Никой не ни обръща внимание! Когато звъннем в общината, ни казват, че има авария. Когато се обадим на ВиК – Варна, пък ни отговорят, че нямали данни за авария в Брестак“, пише отчаяната жителка на селото. От време на време на мястото се появявали екипи, които разкопавали пътя и търсили къде изтича водата, но в крайна сметка от това положението не се подобрява. По тази причина засегнатите семейства са решили, че ще пишат и ще алармират всички медии, защото вярват, че единствено разгласяването на този постоянен проблем може да има ефект.