Вечеря в небето е новата голяма атракция на Морска гара

Петзвездно похапване с обезопасителен колан на 40 метра над земята предлага отворената зона на Пристанище Варна до Морска гара, която вече се наложи като най-желаната за разходки и забавления по Черноморието.
Уникалната конструкция е монтирана и единствено голямата скорост на вятъра попречи първите мераклии да бъдат вдигнати със 100-тонен кран във въздуха и да се отдадат на звездното преживяване в небето.
„Следим постоянно метеорологичните условия. В момента скоростта на вятъра е над допустимата – повече от 15 метра в секунда. Когато спадне, първото вдигане ще е факт. Иначе дъждът не не ни притеснява, вдигания няма да има само при гръмотевици и бури“, разкри за “Петел” лицензираният управител на фирмата за България Милен Цанов. Платформата е изградена в Брюксел през 2007 година, а година по-късно Цанов я взема на фрайчайзинг у нас и още две държави.


„Първото вдигане в България бе край църквата „Александър Невски“ в София, като изненада за рождения ден на жена ми. От тогава основните ни клиенти са в столицата и наоколо. За първи път сме на морето и смятам, че направихме правилния избор с Варна“, допълни Цанов.
Пътешествието ще продължи в следващите 19 дни във Варна от четвъртък до неделя включително всяка седмица от 16,30 до 01 часа. Вече са направени и първите резервации, предимно от българи, а максимумът вдигания на ден ще са 5.
Платформата е с капацитет от 22 места, като цената за 30-минутна разходка във въздуха, придружена с храна и напитки в барчето преди това, е 99 лева на човек. Със 100 повече ще плащат тези, които искат да вечерят един час над морето, докато се наслаждават на прелестите на Варна. Само за сравнение – същото удоволствие в други евродържави струва по 249 евро.
„Взели сме необходимите мерки за безопасност и разполагаме с всички сертификати. Всеки клиент е оборудван с четириточков колан, който се заключва на земята, а седалката се върти на 180 градуса, което позволява гледка от различни страни. За най-безстрашните са отредени най-крайните места, където и адреналинът е най-висок. Горе е забранено пушенето и хвърлянето на каквито и да е предмети от въздуха, но може да се снима и да се правят клипове. За гостите ни ще се грижи екип от 5 души – капитан, помощник, готвач и двама сервитьори. Ако някой почувства дискомфорт, имаме готовност да свалим платформата за 40 секунди на земята“, каза още Цанов, който уточни, че досега няма регистриран инцидент с платформата в Европа и другите континенти.
Иначе колоритната вечеря в облаците е популярна в почти в цяла Европа и различни други точки на света, известни като столици на забавлението и лукса, като Брюксел, Париж, Рим, Лас Вегас, Дубай, ЮАР и др.