Великолепната седморка на фоторепортерите показа разтърсващи кадри

 

Седмина варненски фоторепортери показаха едни от най-ярките си снимки, правени в последните няколко години в обща изложба в Градската галерия на Варна. Тя е доказателство за майсторството им, признато не само у нас, а и от световните медии. Изложбата, включваща снимки на Любомир Бенковски, Красимир Делчев, Румен Сарандев, Пламен Гутинов, Петко Момчилов, Петър Петров и Красимир Тодоров, показва, че те продължават успешно и със завиден професионализъм да защитават високите стандарти в репортажната фотография в епохата, в която всеки може да снима с телефона си.

 
В експозицията могат да се видят уникални кадри от трагичното наводнение във варненския квартал „Аспарухово”, както и типично варненски сюжети като посрещането на Слънцето на Джулай морнинг или регатата „Тол шипс“. На видно място е изложен и портрет на Зелената котка, която преди време предизвика сензация не само във Варна и България, а дори и в британските медии.
Сред гостите на изложбата бяха много варненски журналисти, светски фигури и политици, които са едни от основните обекти, които фоторепортерите снимат във всекидневието си. Събитието показа, че макар вечната конкуренция, която съществува в медиите, колегиалността и уважението между утвърдените професионалисти все пак може да е над всичко.