Великденски базар във Военноморска база събра помощ за деца

В навечерието на един от най-светлите християнски празници в Пункт за базиране Варна се проведе великденски благотворителен базар под надслов „Великден за всички!”. За втора поредна година в спортната зала на формированието тази кауза обедини военнослужещи и цивилни служители от Варненския гарнизон, представители на местната власт и приятели на Пункт за базиране Варна да бъде оказана подкрепа на децата на техни колеги военнослужещи в неравностойно положение.
На организирания базар присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, кметът на с. Сушица госпожа Димитранка Калева, заместник–началникът на ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров” капитан І ранг Борис Борисов, директорът на Военноморски музей Варна госпожа д-р Мариана Кръстева, директорът на ИА ”Военни клубове и военнопочивно дело” – Варна, господин Живко Костадинов, председателят на Областния комитет на БЧК господин Илко Раев, представители на кмета на район „Младост”.
Изнесена бе и музикална програма с участието на изпълнители и танцов състав от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, деца от студио „Палас” с ръководител Краси Янев и колеги военнослужещи.
Съмишлениците на благородната инициатива и скъпите приятели от с. Сушица представиха уникати, кулинарни специалитети и ръчно изработени сувенири. Събраните средства ще бъдат разпределени и преведени по сметките на военнослужещите родители на десет деца.