Варненци търсят крадените си коли онлайн

През миналата седмица на два пъти собственици на крадени коли от Варна се обърнаха за помощ в социалните мрежи и към информационни сайтове. Публикувайки снимки на изчезналите си коли, те призоваха всеки, който е видял колата им или знае нещо за кражбите, да се свърже с тях. И от двата сигнала става ясно, че ощетените от крадци разчитат на гражданите толкова, колкото и на полицията.

23 - Koli 1
Първият зов за помощ миналата седмица дойде от баща на три деца. Той се оказа в много затруднена ситуация, след като се оказа, че някой е откраднал семейния автомобил. Мъжът обаче не се отчаял, а решил да потърси помощ от хората чрез социалните мрежи.
Той се казва Стефан и публикува следния призив във фейсбук: „Здравейте, публикувам снимка на нашата кола (сив металик, Ford Galaxy, B 1272 PX). Тя беше открадната на 24,02,2016 г. през нощта. Моля, ако някой я види някъде, нека ми пише.“
Приятел на Стефан пък се свърза с един от най-четените сайтове – „Петел“, за да помогнем призивът за помощ да стигне до максимално много хора. Стана ясно също, че колата е открадната от варненския квартал „Изгрев“, по-точно от  вилната зона, на 24.02. вечерта в 23.30 ч. от двора на къщата. „Стефан е с три деца и ванчето му е ценно“, добави приятелят на  пострадалия от кражбата и призова свидетелите да се свържат със собственика на телефона му 0885/922 525.
Два дни по-късно от паркинга на „Кауфланд“ в кв. „Възраждане“ е бил откраднат автомобил „Ауди А3“ с регистрационен номер В 3311 ВА.“Много моля, ако някой види колата или има информация, да се обади на номер 0896/816 085, Ани Димитрова. Има парична награда“, написа в информационния сайт „Петел“ собственичката. Същата нощ друг автомобил е осъмнал без джанти, а трети – без CD рlayer. Това стана ясно, след като до медията бяха изпратени снимки на пострадалите коли. Дали някоя от крадените коли е намерена и имат ли заслуга за това интернет медиите и социалните мрежи, засега е неизвестно.