Варненци питат Портних ще свършили драмата с боклука

Варненци питат Портних ще свършили драмата с боклука

Извозването на сметта това лято е всекидневен проблем за варненци. Съгржаданите ни са дълбоко възмутени, че по време на туристическия сезон, в който градът трябва да е лицето на България, преливащите контейнери са постоянен елемент от пейзажа му, при това в централните части. Недоволството и въпросите все по-често се адресират директно към кмета Иван Портинх, който упорито мълчи по темата.

Във фейсбук групата „Забелязано във Варна“  Иан Иванов пише следното:

„Г-н Иван Портних! Искам да попитам до кога ул. „Екатерина Симитчиева“ ще изглежда така? От месец казаните са в такова състояние. Аз изхвърлени казани не съм засичал. Няма да обяснявам каква в миризмат дори. Това е един от централните квартали на Варна, а живеем все едно сме в Максуда (ромската махала на Варна – бел. ред.).Другите казани в квартала са в същото положение.“

Подобен сигнал дойде до редакцията ни и от  Цветния квартал. Грозната гледка беше заснета само на метри от най-голямата гордост на кмета Иван Портних и последното правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов – новата част на бул. „Левски“. Както се вижда от кадъра на читателя ни Тихомир Тодоров, ако продължавата да се трупат все така, боклуците могат да стигнат и до новия път, за който се твърди, че е един от най-скъпите в Европа.

„Изпращам ви снимков материал, да видят хората за какво става въпрос, но най-вече управниците ни. Не е нормално да живееш в такава мизерия, улици, всичко е заринато с буклуци и никой не взима решение!“, пише възмутеният варненец.