Варненски треньор изкара стаж в Атлетико (Мадрид)

Бисер Бъчваров гледа и анализира една седмица „дюшекчиите“

 Диего Симеоне и звездите му го впечатлили с обноските си

Бисер Бъчваров стана първият варненски треньор по футбол, изкарал стаж в европейския гранд Атлетико (Мадрид). Визитата на Бисер, който през 80-те години е тренирал таланти на Черно море, а през последните 24 години прави същото в Общинския детски комплекс, стана възможна със съдействието на Димчо Пиличев. Двамата са завършили заедно ВИФ „Георги Димитров“, сега НСА, със специалност треньор по футбол.

28-02
Преди 5 години Димчо заминава за Мадрид, където от години работи жена му. Подал си документи за работа в клуб и го ангажирали за домакин. Поливал и косял тревата на терена, грижел за екипировката и всичко друго в съблекалнята. Клубът обаче фалирал и българинът кандидатствал за работа в гранда Атлетико (Мадрид).
“Преди да го вземат, от Атлетико се свързали с ръководителите на бившия клуб на Димчо и ги попитали дали ще им върши работа. Отговорът бил: „Не го изпускайте.“ В началото Димчо беше домакин на дубъла на Атлетико, а от 3 години върши същата дейност в представителния тим заедно с още двама испанци. Може да го видите на всеки мач на Атлетико по телевизията със слушалка на ухото, встрани от Диего Симеоне“, разкри за „Народно дело Седмицата“ Бисер Бъчваров.

28-03
В продължение на една седмица Бисер има възможност да гледа всяка една тренировка на звездите на „дюшекчиите“ от началото до края на базата им в мадридския квартал „Махадаонда“.
„На нея има пет терена, три с естествена и два с изкуствена трева. Там се подготвят също юношите и децата, а най-малките от подготвителните групи са на други две бази с общо четири терена с изкуствена трева. Запознаха ме също с методиката на работа във всичките им отбори, пускаха ми и мачове на видео в специална зала“, каза още Бисер.

28-06

28-05
Варненецът е приятно изненадан от обноските, които са демонстрирали всички към него.
„Това са хора милионери, но с нищо не го показваха в отношението си към мен. Бяха любезни и отзивчиви. Особено Диего Симеоне. Всеки ден ме питаше как съм, имам ли нужда от нещо. Чоло е страхотен човек. Навън след тренировка го чакаха по 80 души и на никой не отказваше автограф и снимка. Помощникът му Херман Бургос също е възпитан и толерантен мъж. Той разузнава техните съперници и ми подари един от своите архиви, за да видя нагледно какво е записвал и на какво е акцентирал. Дори Димчо се изненада, че го е направил, защото се случва за първи път“, допълни Бисер.
Последният се завърна от Мадрид и с ценен документ – сертификат, който клубът му е издал и с който удостоверява, че Бисер Бъчваров е наблюдавал и анализирал тренировките на мъжкия тим на Атлетико.
Димчо пък е зарадвал своя варненски приятел с обувките на Радамел Фалкао и личен автограф от колумбиеца на тях.