Варненският квартал „Изгрев“ излиза на протест

 

Живеещи в жк „Изгрев“ във Варна предупредиха с писмо до медиите, че организират протест от 17:30 до 18:30 часа в първия ден на новата седмица. Те планират да застанат на бул. “Хр. Смирненски“ пред входа на Военноморската болница, за да изразят несъгласието си с дискриминацията, която общината упражнява спрямо тях.
Протестът се организира заради проблемите в квартала като липса на инфраструктура, канализация, както и за неоправдано високите данъци. Според инициаторите на демонстрацията, жк “Изгрев“ е квартал само на хартия, за да плащат 2 пъти по-големи налози от тези във „Владиславово“. Същевременно за инфраструктурата общината няма средства, жалват се живеещите в района.
Жителите на квартала са на мнение, че община Варна трябва да им върне парите за данъци, тъй като не се влагат никакви средства в инфраструктура на квартала. В писмото пише още, че когато трябва да се изгради инфраструктура, за нас все няма средства и не сме приоритетни!
Най-притеснителното е, че протестиращите планират да затворят булеварда, и то в час пик. Другото важно намерение на недоволните граждани е да повтарят протеста всеки понеделник, докато общината промени отношението си към техния квартал.