Варненка си търси правата: Кондуктор на автобус се държа грубо с мен пред детето ми

Читателката Ева Георгиева ни писа, за да изрази възмущение, че подпийнал кондуктор от автобус номер 148 „Соларис“ с номер 86-71 на „Градски транспорт“ във Варна се е държал грубо с нея пред детето й. Тя обмисляла да подаде жалба в „Градски транспорт”, но след това преценила, че е по-добре да разкаже неприятната случка пред медиите. Ето какво ни написа тя:
„След дълго колебание дали да подам жалба във фирма „Градски транспорт” срещу техен служител, счетох, че е по-добра идеята да споделя случката при Вас.
Днес, 5.08.2016 година, след разходка в Морската градина с 8-годишната ми дъщеря се качихме от спирката на Червения площад посока „Почивка” в автобус 148. Беше около 21 часа. Седнахме на предната седалка вдясно от шофьора. До нас приближи кондуктор със спретната визия, мургав, около 165 см, силно ухаещ на алкохол. Показах му две карти (като придружител и ученическа на дъщеря ми, която е 80% с чужда помощ).
Той ги погледна с блуждаещ поглед и ми поиска удостоверението на детето, което е със снимка. Забавих се в търсенето, което подразни кондуктора, и той ми повиши тон, говорейки грубо (на ти), че ако не побързам, ще ме свали от автобуса. Отговорих му да бъде по-учтив и че няма право да ми говори на ти. Но той без съобразителност, че предизвиква обществено впечатление и плаши детето, се разкрещя, че не съм знаела с кого си имам работа. Поисках му легитимация, но кондукторът си обърна баджата обратно.
Предполагам, че за някои случката може да е с елементарен характер, но не сме длъжни ние, пътниците, да търпим подобно нагло и грубо поведение от страна на подобни служители на „интегрирания градски транспорт“ на град Варна”.