Варненка предупреди за нагла измама: Ако видите син „Форд“ с испанска регистрация – пазете се

 

За нов вид измама сигнализира наша читателка, която ни изпрати и снимки. Става дума за хора, които, по думите й, се представят за глухонеми, а всъщност не са. Според дамата става дума за чуждестранни граждани, които обикалят с кола „Форд“ с испанска регистрация.
За съжаление, самите снимки не могат да послужат като доказателство на посочените твърдения и ще се въздържим от публикуване на лицата на измамниците.
Все пак сигналът е предупреждение към всички добри хора, които откликват на всяка молба за помощ, приемайки всичко за чиста монета.
„Здравейте. Вчера ме спря добре облечен младеж, който видимо по движенията и реакциите му изглеждаше глухоням. Показа ми някакъв списък с подписи на хора и отсреща съответна сума, която, след като прочетох внимателно, се оказа някакво дарение. Отказах да му дам пари и продължих.
Малко по-късно го засякох отново в центъра на Варна, но този път беше с още две момчета и тримата водеха някакъв разговор. По нищо не пролича някой от тримата да е глухоням. Днес отново ги засякох и тримата, като отново си говореха, не разбрах какво, понеже не беше на български. Стана ми доста съмнително човек да се прави на глухоням, за да събира дарения и за това реших ви пиша. Прилагам и няколко техни снимки, които успях да направя“, ни пише жената.