Варненка показа опасно място в „Чайка“

 

 

Изминаха два месеца от трагедията на паркинг във Варна, при която беше блъснато 3-годишно дете, което загина. Местната власт уж се зае да създава по-голяма сигурност за децата и пешеходците като цяло, но уви… Ако на някои места се прилагат някакви мерки в тази насока, то на други автомобилите придобиват предимство и на практика стават още по-голяма и реална заплаха за малчуганите.

За такъв случай във варненския жилищен комплекс „Чайка“ разказа читателка на „Петел“.  Около месец след трагедията, която се превърна в национална новина и тема за сериозни дебати как да опазим децата от пътни инциденти, входът на детска градина се превърна в нова конфликтна и опасна точка. Ето какво ни написа по темата Диана Бонева:

„След като се опитах нееднократно да получа отговор от Община Варна относно премахната преграда до ОДЗ „Чайка“ и бл. 3 в квартал „Чайка“, се обръщам към Вас с молба за съдействие. Надявам се господа служителите да четат местните медии и да се уведомяват какво се случва в града ни. Почти от месец е премахната преградата до ОДЗ „Чайка” и сега всеки с автомобил минава пред вратата на градината. Наше задължение е да възпитаваме децата си на правилата по пътищата, но мисля, че е недопустима такава небрежност. Няма тротоар, няма преграда, няма обратна връзка от Община Варна!!! Предполагам, знаете как децата обичат да бягат, за разлика от нас възрастните, които ползваме автомобилите си вече и до тоалетната! Надявам се дадем добрия пример и покажем приоритетите ни и не допускаме да се случват трагедии, за да се предприемат необходимите действия!“