Варненка направи тротоар с пейки, разбиха го заради огледало

Варненка от квартал „Виница“ ни изпрати сигнал, в който разказва как е направила тротоар с пейки за хората от квартала пред оградата в собствения си имот, но през една нощ някой е изкопал там дупка и е забил улично огледало. Най-вероятно са служители на общината.
Бояна Димитрова е учудена как може, когато човек иска да направи добро, някой с лека ръка да го развали, без дори да попита. Освен това „майсторите“ са оставили на мястото кашони и ръкавици, а казанът за боклук е само на 10 метра от там.
Тя веднага е реагирала, като е изпратила писмо до община „Приморски“. Ето какво пише в него Бояна Димитрова:
„Здравейте, собственик съм на имот с адрес: кв. „Виница“, ул. „Делфин“ 3. Току-що се прибирам от работа и искам да споделя изненадата си от това, което намерих пред къщата си. На моя земя, която умишлено съм оставила пред оградата, за да сложа тротоар и плочки, пейки за хората и цветя, някой е разбил плочника и по най-абсурдния начин е поставил пътно огледало. Освен това си е оставил и боклуците от опаковката и ръкавиците, с които е работил. Аз махнах огледалото, прибрала съм и боклука. Ако поръчителят на това безобразие сте вие, моля да ми се обадите, за да ви върна огледалото, както и да се разберем за възстановяването на направената дупка и счупените плочи. Ако наистина има нужда от поставяне на огледало, съм готова да обсъдим естетичен вариант, удобен за всички, и огледалото да бъде поставено на моята ограда или моите пилони, в непосредствена близост от първоначално избраното място.

4-vinica2
Но искам добра изработка, защото това голямо огледало може да убие някого по начина, по който беше монтирано сега. На 30 см в рехав цимент. Във „Виница“ доста духа“.
Дамата сподели, че не разбира защо в тази държава, когато някой направи нещо красиво, безвъзмездно за обществено ползване, все се намира някой, който да го повреди.
Въпросното огледало беше поставено пред двете пейки, в средата, в непосредствена близост до бордюра, от вътрешната страна. Както ясно се вижда, има стълб на уличното осветление, на който няма никакъв проблем да бъде монтирано огледалото, има и три пилона, които също можеха да свършат работа. Стига само някой да си беше направил труда да попита живеещите в къщата, а не вандалски да започне да копае нещо, което не е негово, както и да захвърли опаковъчния кашон, найлоните и ръкавиците си, след като си е „СВЪРШИЛ РАБОТАТА“ пред пейките. Контейнерът за отпадъци е на разстояние 10 м.
Искам много правилно да ме разберете! Аз не съм против поставянето на огледало, щом е необходимо (макар че живея там повече от 10 години и никога не е имало ПТП), против съм подобно отношение и поведение“, ни пише Бояна Димитрова.