Варненка към Портних: Кмете, ще минете ли с бебешка количка по това мостче?

 

За проблем, който е свързан с пешеходните зони във варненския квартал „Левски“, сигнализира нашата читателка Надина Петрова. Става въпрос за моста, който се явява свързващо звено между ул. „Подвис“ – между блок 27 и 28, и ул. „Ген. Георги Попов“ – между блок 23 и 24, непосредствено до стария общински паркинг.
За да илюстрира по-добре проблема, г-жа Петрова изпрати и снимки на проблемното място, някои от които са правени миналата година, но повечето от тях – на 28 май 2016 г. Ето какво ни пише и нашата читателка:
„Изпращам Ви това писмо с цел да дам гласност на проблем, свързан с пешеходните зони в кв. „Левски“, и да се види от повече хора. И ако представлява интерес за Вас случаят, който ще опиша чрез Вашата медия, бих желала да се обърна към г-н Портних, като добра гражданка, която си плаща данъците и се надява да извърши добро дело.

8 - Most 2
В района на моста през тъмните часове на денонощието осветление изцяло липсва, тревните площи са обрасли, а плочките разбити. Единственото осветление е около денонощния магазин, който се намира на ул. „Подвис“, но то е прекалено недостатъчно и отдалечено. В малките часове на нощта се налага да се заобикаля през околовръстния път или през моста, който е до Първа езикова гимназия.

8 - Most 1
През това мостче с бебешка количка или с колело тип триколка си е истинско изпитание да се премине. През септември месец 2015 г. подадох сигнал до Община Варна за проблема около това мостче по електронната поща и след като не получих никакъв отговор, входирах същия сигнал на място в информационния център на общината. Отговор получих едва през месец март 2016 г., който беше свързан с косенето на тревните площи, като възлагат на посочен от тях служител да следи косенето на тревата в района.
Редовно минавам по това мостче както сама, така и със семейството си, маминка ми се прибира в късните часове през това мостче, като в повечето случаи ходим или да я посрещаме или се налага да заобикаля през осветен участък.
Не зная защо плащаме данъци. Това не е в компетенцията на гражданите сами да си ремонтират съоръжения, които по принцип се стопанисват от общината.
Бих искала да запитам г-н Портних като гражданин на Варна би ли минал с бебешката количка с детенцето си през това мостче и през разбитите плочки и кални участъци, които водят към него? А бихте ли се прибрал в 23-24 часа вечерта през това неосветено мостче сам след работа?“, написа варненката.