Варненката Габриела Кирова – новата мис България 2016

23-годишната варненка Габриела Кирова е новата мис България 2016. Най-красивата нашенка има две дипломи – британска и българска, работи в сферата на туризма.
Габриела е висока цели 178 см, има перфектни мерки и говори английски и гръцки. Тя ще представи страната ни на международния конкурс „Мис Планет“ 2017, съобщава „Булфото“.
Подгласнички на новата мис България са футболната съдийка от Бургас Рени Радева и мис Стара Загора – Стиляна Станчева. Общо 18 кандидатки се включиха във финала на „Мис България“, организиран от Ирина Папазова.
Габриела Кирова шокира в сутрешния блок на bTV с признанието, че е трябвало да свали определени килограми, за да спечели короната. „Ти да отслабваш, е, как така?“, невярващо попита водещата. Възклицанието идва от това,че Габи е бивша състезателка от националния отбор по художествена гимнастика и изглежда повече от перфектно, коментира „Блиц“.
Габи допълни,че тренировките й за конкурса са били доста тежки и заради това не е имала време да се посвети на нищо друго освен на надпреварата. Тя чистосърдечно призна,че не е очаквала да спечели, защото около нея е имало доста красиви момичета.
Второ място зае 19-годишната Рени Радева от Бургас. Освен че е студентка по право, тя се занимава професионално и с футболно съдийство. Третото място в конкурса „Мис България 2016” беше за 17-годишната Стилияна Станчева от Стара Загора, която все още е ученичка.

Булфото