Варненец: Толкова ли сме богати, че да изхвърляме хляб на боклука?

 

До екипа ни беше изпратено писмо и снимка на изхвърлени хлябове до контейнери за боклук на улица във Варна. Според автора на кадъра, той е заснет миналата седмица. Освен очевидното разхищение, нашият читател заявява, че снимката показва и двуличието, което е обхванало хората в България. Ето какво пише той:
„Има поговорка, че никой не е по-голям от хляба. Вижда се, че хората вече са я забравили. Един ден ще ни сполети възмездие заради греховете, които вършим. Някога моята баба ме биеше през ръцете, ако оставя хляба наобратно на масата, да не говорим какво би станало, ако го хвърля на боклука.
Защо днес хората не ценят това, което някои от тях имат, а за което други молят и просят по улицата?! Толкова ли богати станахме? И не сме ли обеднели много повече духовно и морално?
И още нещо ще ви кажа – човекът, който е изхвърлил този хляб, не го е сложил в казана, а го оставил до него. Така да се каже, подарява го на клошарите… Така ли трябва да се дава милостиня?! А като се приближих и видях – хлябовете мухлясали.
Това е България днес – едни могат да си позволят всичко, други се радват и на намереното на боклука…“