Варненец стана шампион на Европа по джуджицу

 

Александър Александров от Варна стана европейски шампион по джуджицу на големия форум в Лисабон. Той е състезател на СК „Бразилско джуджицу“-Варна и грабна титлата в категория 100,5 кг в клас Мастърс 1″, кафяви колани. Сашо изигра 4 мача, като три от тях спечели със задушаващи техники, а на финала спечели по точки. В шампионата на Стария континент се включиха рекорден брой участници – 5000 бойци, а състезанието бе много силно.
Сашо има два бронзови медала от същото първенство през годините, а това е най-сериозното му отличие. Конкуренцията е била доста сериозна. Той е имал намерение да спечели злато и в абсолютната категория. „Заиграх със съперника и загубих“, заяви боецът.

 

Варна приема квалификация за световното по плуване

България ще бъде домакин на две квалификационни състезания за световни първенства по плуване, след като заявките ни бяха одобрени от Международната федерация (ФИНА). Турнирите са от вътрешния календар на БФПС и те ще дават възможност за покриване на нормативи на шампионатите на голям и млък басейн – Абу Даби през тази година и в японския град Фукуока догодина.
Въпросните състезания са третото издание на Black Sea Cup, което ще се състои във Варна от 12 до 14 юни (за Фукуока 2021), и шестото издание на „Бриз“ в Бургас от 9 до 11 октомври (за Абу Даби 2020).

 

Водна топка
КПС Варна, Комодор и Черно море са на финали

Отборите на Черноморец, Черно море и Нептун допълниха финалната шестица в държавното първенство по водна топка за момчета U15, след като спечелиха първите три места в Квалификация 2. За Топ 6 вече се бяха класирали победителите в трите турнира от Квалификация 1 – КПС Варна, Комодор и Ботев (Враца).
Регламентът предвижда след двубои по системата „всеки срещу всеки“ от финалната шестица напред за Суперфинала да продължат първите 4 отбора.