Варненец снима и написа: Той всеки ден е на улицата, кара те да се замислиш

 

Понякога не е важно колко пари имаш, а какво носиш в душата и ума си. Доказва го този възрастен човек, който почти всеки ден може да бъде видян на улицата седнал близо до своя четириног приятел и чете книга. Нещо, което дори и богатите вече не правят. Не е ясно дали човекът няма дом, или става въпрос за негов личен избор, но почти всеки ден той е на това място. Това разказа наш читател, който в началото на миналата седмица ни изпрати снимки на четящия човек в компанията на бездомното куче, което често го следва.
Обикновено подобна гледка буди известно съжаление, но тази снимка по-скоро би зародила възхищение към ценностната система на този човек.
Всички сме свикнали да виждаме как изпросените пари от милостиня се дават за алкохол и цигари, но изключително рядко за книга. Мъжът стои често до Медицинския университет. Откъде намира книгите, не се знае, но не е изключено да ги намира и изхвърлени на боклука. Понякога там се озовават цели библиотеки, които са се оказали маловажни за собствениците си.