Варненец пита: Защо градът ни блокира тотално от две катастрофи?

Читател на „Народно дело Седмицата“ ни изпрати своята гледна точка и призив за решаване на един от сериозните проблеми на Варна, който се прояви миналата седмица. В сряда надвечер се образува огромно задръстване по пътя Варна – Златни пясъци. Причината беше катастрофата между лек автомобил и линейка около 17,40 ч., която буквално парализира движението.
„Пиша Ви по повод многочасовите задръствания във Варна след пътен инцидент. Според мен би следвало да дадете повече гласност на случая и хилядите варненци, подложени на тормоз от полицията. Само ще добавя, че ако на пътя за кв. „Виница“ беше станал друг пътен инцидент, целият район от Златни пясъци и Св. св. Константин и Елена и Варна щяха да бъдат разделени за много време.

9 - zadrustvane2
Интересно би било как ще отидат на летището туристи, които заминават и дали щеше да ги чака самолетът. Няма да говорим за други спешни случаи, а и не само за тях. Трябва да се направи сериозен анализ на вчерашния инцидент, който затвори за повече от три часа голяма пътна артерия и причини много неудобства на хиляди варненци. Полицията не направи нищо, за да помогне на хората и да ги упъти към възможния път. Пак повтарям – а ако беше станал инцидент и на пътя за кв. „Виница“?“, написа читателят ни Свилен Чернокожев.