Варненец написа: Честито! Тези дупки станаха на 10 години

 

Читател на „Народно дело Седмицата“ изпрати сигнал за лошото състояние на улиците в кв „Левски“. На пръв поглед – нищо необичайно. Подобно е състоянието на много райони в града. По-любопитно е, че за дупките от снимките, които са с внушителни размери, варненецът твърди, че са на не по-малко от… 10 години! Ето и самия сигнал:
„Здравейте,
Изпращам Ви снимки на дупки /тип кратери – някои с дълбочина от около 20-25 см/ на ул. „Батова“ в кв. „Левски“. Тези дупки са на около 10 години. Самата улица е в окаяно състояние от единия до другия край. През годините са извършвани ремонти дейности по съседни улици („Никола Козлев“ и „Подп. Калитин“) на метър-два от дупките, които са на предоставените снимки, но тези кратери така и така не ги запълниха.


Всеки ден минавам по улицата и през тези дупки, защото допълнително пречат и неправилно паркираните автомобили и няма друг вариант. Докато измислят летящи коли ще се налага да се движим по асфалтовите пътища.
В отвратително състояние е и бул. „Васил Левски“ точно до ХЕИ преди светофара. Там има предпоставки за ПТП, защото шофьорите опитващи се да избегнат дупките може да се натъкнат на друг автомобил. Уж започна някакво кърпене на дупки, но май нещо спряха…
Обръщам се към Кмета на район Приморски, както и към Кмета на Община Варна:
Моля Ви, оправете тези дупки по улиците и реагирайте по бързо на подадени от граждани сигнали. Плащаме си данъците, а си разбиваме всекидневно колите. Ако е необходимо обръщайте се за информация за пътищата във Варна към таксиметровите компании, както и от патрулите на Полицията, или направете e-mail, на който да подават гражданите сигнали и да може да се реагира навреме“.