Варненецът Станислав Златарев постави два рекорда на Гинес

Два нови рекорда на Гинес постави варненецът Станислав Златарев. Всъщност като ги постави, той успя да подобри собствените си рекорди.  Единият е за най-много коремни преси за 1 час, а другият – за най-много коремни преси за 3 часа. Постижението е направено на 14 май, посочи самият Златарев. В рамките на 1 час той стегна коремни мускули повече от 2600 пъти, а за внушителното време от 3 часа – цели 5500 пъти.

Досегашният рекорд за едночасовото предизвикателство принадлежи отново на българин, който се справя със задачата с 300 бройки по-малко.

Тричасовият рекорд ще бъде новозаписан в Световната книга на Гинес, като известни до момента са неофициални опити на кандидати, направили около 4300 броя – с 1300 по-малко от постижението на варненския фитнес треньор.

Той сподели, че по време на изпълнение на предизвикателството е имало много трудни моменти, но волята, самодисциплината и решителността за победа са му помогнало да се справи.

Предстои и официалното потвърждение за одобрение и вписване в Книгата с рекордите, което се очаква в края на лятото.  Станислав Златарев е персонален треньор и собственик на фитнес зала. Занимава се със спорт през целия си живот и вярва,че здравословното хранене и редовните тренировки са ключът към дълъг и щастлив живот.