Варна става европейска столица на плажния хандбал

Във Варна вече тече сериозна подготовка за предстоящото ЕП по плажен хандбал. Шампионатът се очертава да бъде доста грандиозен. Игралната зона е на Южен плаж до Морска гара Варна, като в нея са заградени 15 декара и се работи на тях. Общо 1200 състезатели, 70 съдии и делегати и 230 доброволци ще участват в спортната проява. Зрителските места на централното игрище ще са 1000, а на другите две игрища – по 600. Има и четвърто игрище, което е без седящи места.

Зрителите ще могат да се насладят на повече от 300 мача в рамките на дните от 8-11 и от 13-18 юли, като посещението на мачовете за феновете ще бъде абсолютно безплатно!

В периода 8-11 юли националните отбори за юноши и девойки до 17 години ще се състезават за титлата Европейски шампион, а от 13 до 18 юли в битка за медалите ще влязат мъжете и жените.

Целият шампионат в морската столица излиза на 1,7 милиона лева. Ще бъдат използвани системите VAR и Goal Line System. Това разкрива президентът на федерацията ни по хандбал Росен Добрев, пишат от Българската федерация по хандбал на страницата си във Фейсбук.

Снимка: bulgarianhandball.eu/архив