Валяк премаза подпорна стена за да въртим педали по нея

Подпорната стена, която поддържа едното платно на бул. „Янош Хуняди“ във Варна, беше буквално смазана при изграждането на широка алея върху нея. Това показа репортерска проверка на „Народно дело Седмицата“ след сигнал на читател. Стената е наклонена и в нея са се образували дълбоки пукнатини. Укрепителното съоръжение изглежда нестабилно, макар че не се вижда от него да са паднали парчета. Мястото не е обезопасено по никакъв начин. Специалисти по пътно строителство могат да кажат най-добре доколко бул. „Янош Хуняди“ е застрашен от пропадане заради смазаната подпорна стена.

4-5 - Alei 2-1
Отгоре, върху самата велоалея, ясно личи, че деформацията на стената е причинена от силен натиск, най-вероятно от тежък валяк. Бордюрите, които ограждат алеята, са изкривени и хлътнали, което подсказва също, че подпорната стена е поддала при асфалтирането.
Самата алея на булеварда срещу бл. 6 на жк „Възраждане“ изглежда доста странно. За разлика от други места във Варна, тук алеята е толкова широка, че всъщност заема целия тротоар и на него изобщо не е предвиден път за пешеходци.