Важно за всички шофьори!: Отклоняват тежките камиони за пристанището от входа на града

 

С цел облекчаване и регулиране на трафика във Варна и осигуряване безопасността на движение по уличната мрежа, тежкотоварните автомобили над 10 тона, извършващи импорт и експорт на товари в зоната на пристанище Варна-изток, ще бъдат отклонявани още на входа на града, сочи заповед на кмета на Община Варна.

 
За целта ще бъдат поставени допълнителни знаци на AM “Хемус” – при влизането в град Варна пред бизнес парка, рампа за слизане от АМ на ул. “Ат. Москов“; ул. “Ат. Москов“ до бул. “Девня“; бул. “Девня“ и качване на Аспарухов мост; и рампа за слизане от Аспарухов мост към измервателни пунктове и пристанище Варна-изток.
Допуска се престой и паркиране в крайна дясна лента по улиците – за тежкотоварни превозни средства, обслужващи пристанище Варна-изток, както следва:
Път I-2 в границите на гр. Варна, посока вход, до кръгово кръстовище с бул. “Атанас Москов“;
двете пътни платна на бул. “Ат. Москов“ – от кръгово кръстовище до бул. “Девня“;
двете пътни платна на бул. “Девня“ до прекъсването на разделителната ивица преди кръгово кръстовище с бул. “Република“;
при подход от АМ „Черно море“ да се изчаква в аварийната лента преди табела за „Начало на населено място“ /Южния пътен възел на Аспарухов мост/;
при подход от път III-2008 „Езерово – Варна“ – ППС се включват по бул. “Ат. Москов“ и бул. “Девня“.
Забранява се престой и паркиране в зоната на кръговите кръстовища и в района на новоизградения кантар при жп прелез „Гребна база“ и Аспаруховия мост – включително връзките за слизане и качване, Южна промишлена зона. При промяна на пътнотранспортната обстановка и възникване на необходимост могат да се преустановят описаните дейности. Контролът по промяната в организацията на движение ще бъде осигурен от ОД на МВР – Варна.