България с престижни контроли преди Евролигата

Националите по плажен футбол готвят сериозна подготовка преди участието си в Евролигата и световните квалификации това лято.

Проверките срещу северните ни съседи ще са на два етапа. Първите две ще се проведат на базата в Кранево на 1 и 2 юли. След това предстои участие на Евролига от 10 до 14 август в Унгарския град Шиофок. Групата ни за Евролигата е: Унгария (7-о място в европейската ранглиста), Азербайджан (14) и Дания (31). Румъния е 15-а, а нашите – 23-ти. Ответното гостуване на Румъния ще е на 4 и 5 август в Констанца. Това ще бъдат двете най-важни проверки преди заминаването за Унгария.

28_2

Председателят на комисията по плажен футбол Валентин Заяков е подсигурил всичко необходимо за една добра подготовка на високо ниво. Като генерален спонсор на националния отбор е привлечен фонд „Развите“ в лицето на г-н Александър Александров, който ще обезпечи всичко необходимо за играчите, за участието, както на Евролига, така и за световните квалификации. Футболистите ще играят е екипи JOMA, осигурени от Иван Василев.

Всеки играч ще получи освен два броя мачови екипи, също така и екипи за свободно време, анцузи,сакове, маратонки, кърпи и джапанки. Световните квалификации ще се проведат в Италия от 2 до 10 септември. След теглен жребий ще бъдат изиграни 3 срещи и след това според резултатите можем да продължим в следващата фаза на надпреварата. Старши треньорът на националния отбор Симеон Христов ще държи да има сериозни контроли и преди тези квалификации. От БФС са влезли в контакт с отбора на Гърция и по всяка вероятност те ще са съперник на българите. Проверките са предвидени за 27 и 28 август в Кранево.

Националният записа през 2014 г. голям успех. Играхме суперфинал, след като прескочихме групата отново в Шиофок. Тогава победихме Австрия и Норвегия и записахме историческо класиране на финали, където след победа над Естония се класирахме седми.