Бъдещето на ФК Спартак ясно най-късно през юни

 В клуба се надяват да станат ползватели на „Локомотив”

Бъдещето на ФК Спартак ще е ясно най-късно през юни. Дотогава ще има три сесии на Общинския съвет и в клуба се надяват, че на една от тях ще бъде взето решение да станат ползватели на спортен комплекс „Локомотив”. Това ще позволи на ФК Спартак да развие своя школа, да има отбори при подрастващите и да кандидатства за нов член на БФС.
Както е известно, от август спартаклии ще играят във „В” група, но от клуба заявиха, че ще продължат да съществуват единствено ако станат стопани на „Локомотив”.
„В противен случай не си струва да продължаваме. През последните 6 месеца ние ясно показахме, че искаме да правим футбол, имаме много съмишленици и предана публика зад гърба си, която припознава отбора за своя Спартак. С оглед на това сме убедени, че разумните хора в ОбС ще вземат правилно решение за варненския футбол”, заявиха от ФК Спартак.
Междувременно капитанът на ФК Спартак Николай Иванов-Барона ще се присъедини към отбора в края на месеца. Универсалният играч ще поднови тренировки, след като слезе от кораба, с който пътува. Очаква се Барона да помогне на своите в последните три мача от „А“ окръжна група през май – домакинствата с Белослав и Провадия и гостуването на Бозвелийско.
Разбра се още, че засега контузеният Йордан Янев няма да бъде опериран. Левият бек ще възстановява коляното си с почивка, а след това със специална програма. Янев е аут до края на сезона, подобно на другите в лазарета Марин Русев-Мъню, Стойчо Попчев и Пламен Цветков, които изобщо не се появиха на терена.