БФС разреши Спартак да започне първенството на стадиона си

БФС разреши на Спартак да започне първенството на клубния си стадион във Варна. Това стана ясно на заседание на Спортно-техническата комисия. „Соколите“ ще домакинстват в светлата част на деня до поставянето на осветление. Варненци в момента работят по поставянето на пилони, осветление и площадки за камери за системата за видеоповторения (ВАР).

Пред БТА президентът на Спартак (Варна) Асен Миланов изрази увереност, че от третия или четвъртия домакински мач соколите ще имат лампи на стадиона.

Отборът пък взе решение да провежда  тренировки на градския стадион в Белослав, съобщават от клуба. Причината е че „соколите“ искаха да запазят тревното покритие на стадиона си за старта на сезона в fbet Лига. „Феновете на клуба могат да ни подкрепят и в Белослав, така, както само Вие умеете!“, пишат още спартаклии. В същото време стана ясно, че работата по осветлението на стадион Спартак върви с пълна сила.

Три от четирите основи за осветлението вече са изляти с бетон, като в четвъртък ще бъде завършена и последната. Въпреки това лампи за началото на първенството няма да има, но все пак БФС ще разреши на „соколите“ да приемат Славия на своя стадион за първия мач от шампионата. Срещата е на 11 юли, понеделник от 18,30 часа.