БСП се готви за победа на кметските избори във Вълчи дол

 

„Уверих се за сетен път, пътувайки в селата на община Вълчи дол, че живеем в две Българии. Едната – на лъскавите кабинети и скъпите коли и натруфени приказки на политиците и тази – истинската, в която няма пътища, няма линейка, няма лекар и аптека, а има мъка, страх и апатия.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във Вълчи дол, където бе да подкрепи кандидата за кмет Людмила Петкова.


„И вчера чухме от управляващите за икономически растеж, за преборена контрабанда, за излишъци в бюджета. Това е България-та на Бойко Борисов, а другата – на Илияна от село Стефан Караджа – многодетна българска майка, която ме посреща пред къщата си и плаче, че няма с какво да нахрани децата си. Това са двете Българии и ние сме тук, за да ви кажем, че всеки един от вас е точно толкова важен, колкото българите в големия град. Да имаш лекар на село е точно толкова важно, колкото са големите болници в столицата. Да има пътища между селата е точно толкова важно, колкото да се строят магистрали”, заяви лидерът на БСП.


„Виждам на много места, че заради бедност ви е обзело отчаяние, страх, безразличие и апатия. Не вярвате на никого, знам го. Всеки ден съм сред вас и знам, че 27 години хора от партии от всички цветове са ви лъгали, че ще направят нещо за вас, а са работили за себе се. Опитайте се, колкото и да ви е трудно да преодолеете това недоверие. Преодолейте страха си, че ще ви мачкат, че ще знаят как сте гласували”, подчерта Корнелия Нинова. По думите й ако народът не вземе съдбата си в свои ръце, ако не прояви смелост и сила, тази агония ще продължава. „Не позволявайте на никой политик да ви държи в подчинение, след като ви е докарал до просешка тояга. Никоя партия сама, никой кмет сам, без подкрепата на народа си, няма да успее да промени нещата. Ние искаме промяна, но ни трябва вашата воля. Няма да ви давам велики обещания, но ви гарантирам, че ще направим всичко по силите си – и възможното, и невъзможното, да ви вдъхнем тази смелост и да ви направим свободни от страхове хора“, каза още лидерът на БСП.
„За мен подкрепата, дошла от ръководството на БСП, беше много важна. Не само аз я почувствах, но тя се видя и от хората. Навсякъде г-жа Нинова беше много топло посрещната от хората“, това каза пред „Народно дело Седмицата“ кандидатът за кмет на социалистите Людмила Петкова. Тя допълни също, че е срещите във всички населени места в община Вълчи дол и носят надежда за спечелването на вота на 8 октомври. Петкова допълни, че до последно ще води единствено позитивна кампания, въпреки сигналите, че общински структури се използват от основния ѝ опонент за водене на предизборна агитация.