“БСП за България” иска доверието на варненци с млада и силна листа и сериозни ангажименти за икономиката на града и региона

Млади и мотивирани хора, рамо до рамо с по-опитните си колеги – това са кандидатите за депутати на «БСП за България», с която социалистите ще искат доверието на варненци на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

„Листата е изцяло от варненци, защото Варна сама може да решава своите проблеми. Имаме около 50 процента обновление на състава и смятам, че ще направим един сериозен резултат“, обяви водачът на листата Борислав Гуцанов.

По думите му благодарение на БСП България е начело на положителна класация в Европа – по ръст на икономиката и индустрията и едва на 9-то място по процент безработица. Постижения, до които страната стига само за 7 месеца управление с участието на БСП в ключовите четири министерства – за икономиката, на социалната политика, на туризма и на земеделието.

Това, което искаме да постигнем, е възраждане на икономиката, за да могат и социалните придобивки за младите семейства и безплатните детски градини, и повишаването на пенсиите да продължат със същото темпо. В рамките на последното, макар и само 7-месечно, управление на държавата БСП доказа, че е гарант, че икономиката и индустрията могат и ще продължат да се развиват с темпове, които изстреляха държавата ни на върха в европейските класации.

„БСП иска да има газови доставки на най-добри цени и с най-голяма сигурност и затова е категорична, че трябва да се водят и преговори с „Газпром“”,коментира водачът  на варненската листа.

По време на кампанията фокусът на БСП ще е изцяло върху икономиката на града и региона.

„Последните 12 години ръководството на Община Варна е напълно абдикирало от икономическите проблеми. Ние ще работим по три основни приоритета: Новото пристанище под Максуда и интермодалният терминал, за което разговорите текат и в момента, за изграждане и завършване на магистрала “Черно море” – като връзка между Истанбул – Бургас – Варна – Констанца, както и за свободна икономическа зона, за която нищо не се прави от общината от години, а тя е реален шанс за добра работа и високи доходи на хиляди варненски семейства“,обобщи Борислав Гуцанов.