БСП – Варна, казва „Не!“ на санкциите срещу Русия

Не на санкциите срещу Русия ще кажат членовете на БСП – Варна, навръх Девети септември. По традиция и тази година варненските социалисти и симпатизанти на партията ще се съберат пред Пантеона в Морската градина, за да почетат паметта на загиналите в битките срещу фашизма. В петък, 9 септември, от 18 ч. те ще кажат, че е време санкциите срещу Русия да паднат.
„Няма за кога да чакаме. Трябва да мислим преди всичко за националните интереси на България, а тези интереси изискват падането на санкциите. Заедно с това обаче смятаме, че винаги трябва да сме с Европа. Трябва да се съобразяваме с общата европейска политика, но в същото време да мислим само и единствено за това какво и кое е добре за държавата ни“, коментира лидерът на БСП – Варна, Борислав Гуцанов. Той припомни, че темата за отпадането на санкциите е една от важните, за които ще работи БСП и през новия политически сезон. Заявка за това вече даде лидерът на партията Корнелия Нинова с декларацията от парламентарната трибуна в първия работен ден на Народно събрание след ваканцията.
Ден по-рано, на 8 септември, пак от 18 ч., пред паметника до варненския затвор ще бъдат положени венци и цветя в памет на екзекутираните там антифашисти.