Борко Стоянов: Добро бъдеще чака Черно море-Тича

Новосформираният клуб, който заменя досегашните „моряци“, ще има и силна школа

Сивите облаци, висящи над варненския баскетбол, са на път да се разпръснат. Това разкри пред „Народно дело Седмицата“ Борис Стоянов. Той е изпълнителен директор на новосформирания клуб Черно море-Тича. Отборът ще замени досегашния Черно море, който ще бъде фалиран с цел да се даде ново и чисто начало на играта с оранжевата топка в морската столица. Президент ще бъде Павлин Николов, а треньори – Спас Натов и помощникът му Георги Бакалов.
„Вече бяхме приети за членове на Националната баскетболна лига. Преди това станахме членове и на федерацията. Ще участваме в новото първенство. Проведохме разговори с настоящите играчи, имаме договорка с част от тях. През новата седмица очакваме да подпишем и договори. Целта ни е дните за варненския баскетбол да стават все по-добри. Още в началото искаме разширяване и подобряване на работата в детско-юношеската школа. Като се мине през всичките й възрасти до най-горното ниво – мъжкия отбор. В него засега целите ни не са да ставаме световни шампиони, но със сигурност всички сме достатъчно амбициозни. Не искаме невзрачно, примиренческо представяне. Много се надяваме Пристанище Варна да продължи да спонсорира клуба. Водили сме разговори и с министър Красен Кралев, и с кмета на Варна Иван Портних. Те нееднократно заявиха, че това нещо ще се случи. Договор още нямаме, но се надяваме скоро да е факт“, коментира пред „Народно дело Седмицата“ Борко Стоянов.

Борис Борисов
В набор 2002 има огромен потенциал
28_2 (1)

Отборът на Черно море за момчета до 14 години със старши треньор Борис Борисов спечели титлата на баскетболното първенство, на което беше домакин. Във финала „моряците” победиха Рилски спортист.
„За да вземем титлата, сме играли добре във всяка фаза на играта, но смятам, че най-добре се представихме в защита. Имаме най-добра защита от гледна точка на това, че сме допуснали най-малко точки от всички отбори на първенството. Другата силна страна на нашият отбор беше движението без топка, което помогна много за раздвижването на нападението ни. Тези две неща най-много наклониха нещата в наша полза. Като всеки финален мач, и този беше доста тежък. През цялото време се движеше кош за кош, но в самия край смятам, че проявихме повече характер от отбора на Рилски спортист, взехме по-правилни решения в последните 10 минути и успяхме да натрупаме аванс, който ни беше напълно достатъчен, за да стигнем до успеха. Искам специално да благодаря на публиката, която даде голям импулс на нашата игра и ни подкрепяше през цялото време. Смятам, че на това първенство селекцията на повечето отбори беше чудесна. Имаше много перспективни деца и доста изравнени възможности на отборите. Има добри, високи момчета и смятам, че в бъдеще това ще бъде една от добрите селекции на България. В този набор има доста голям потенциал. Искам да поздравя всички колеги от школата, които работиха тази година, тъй като смятам, че като цялостното й представяне беше отлично”, каза Борисов пред Bgbasket.com.